Pas 95% të votave të numëruara, Fronti Europian prin me 133.042 vota para VLEN me 103.556 vota

Ne përditësim – Sipas Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, deri më tani janë numëruar 94,87 % të votave për të rrethin e dytë të votimeve për president të Maqedonisë së Veriut dhe 95,71 % për zgjedhjet parlamentare, transmeton Albeu.com.

Zgjedhjet Parlamentare:

1. Koalicini “Maqedonia Jote”, VMRO-DPMNE, 409.160 vota ose 43,1%
2. Koalicioni per te Ardhme Europiane LSDM, 144.332 vota ose 15,22%
3. Koalicioni Fronti Europian BDI, 133.042 vota ose 14,02%
4. Koalicioni VLEN (opozita shqiptare), 103.556 vota ose 10,92 %
5. E Majta, 63.944 vota ose 6,78%
6. Levizja ZNAM, 50.187 vota ose 5,32%

Presidencialet:

1. Gordana Siljanovska Davkova, 520.033 vota ose 65,04%
2. Stevo Pendarovski, 234.193 vota ose 29,29%


Shtuar 8.05.2024 23:59