Simptomat e depresionit që nuk duhet t’i injoroni

Shumicës së njerëzve u bën mirë të ulen me një filxhan çaj dhe të bëjmë një bisedë të mirë me dikë, për të zbuluar se si po e u shkon jeta.

Megjithatë, jo të gjithë ndihen gjithmonë të aftë të ndajnë atë që po përjetojnë, kështu që njohja e simptomave të depresionit mund të jetë vërtet e rëndësishme kur bëhet fjalë për t’u paraqitur dhe për të mbështetur një të dashur.

Shenja kryesore që tregojnë se dikush mund të ketë vështirësi është humori i vazhdueshëm i ulët.

Nëse i dashuri juaj e ka të vështirë të përballojë pjesë të jetës së përditshme, mund të jetë një shenjë se ai ka nevojë për një mbështetje të shëndetit mendor, shkruan The Sun.

Ata madje mund të fillojnë të flasin dhe të lëvizin më ngadalë, të ndihen të rënduar dhe të mos kenë asnjë motiv për të bërë asgjë, madje edhe gjërat që duan.

Keni vënë re se i dashuri juaj është më i irrituar se zakonisht?

Nëse kjo sjellje është jashtë karakterit të atij personi, në vend që të ktheheni menjëherë ose të largoheni, mund të jetë një shenjë se ata nuk ndihen plotësisht vetë dhe mund të kenë nevojë për dikë që të flasë me të.

Shtuar 20.01.2022 14:57