Pse ndonjëherë duhet të fusim speca djegës në çorape

Ekspertët besojnë se këmbët janë shumë të lidhura me pjesën tjetër të trupit tuaj, me 72,000 mbaresa nervore në secilën këmbë që korrespondojnë me zona të ndryshme. Ndërsa plakemi, qarkullimi në këmbë nuk është si dikur dhe mund të na duhet ndihmë për t’i mbajtur komode. Një mënyrë e thjeshtë që mund t’ju ndihmojë është speci djegës. Kur e hamë atë, ajo ngroh trupin tonë, përfshirë këmbët. Por përveç se t’i hani, mund t’i fusni në çorape.

1. Specat djegës mund të ngrohin këmbët tuaja

Të gjitha specat përmbajnë një përbërës të quajtur kapsaicinë. Kur hani diçka që përmban këtë përbërës, ajo rrit qarkullimin në trupin tuaj. Gjithashtu, kur ky përbërës bie në kontakt me lëkurën, bën që enët e gjakut të zgjerohen, duke nxitur rrjedhjen shtesë të gjakut dhe duke siguruar ngrohtësi në zonë. Për disa njerëz, ndjesia e ngrohjes mund të ndodhë menjëherë. Për të tjerët, nxehtësia gradualisht rritet me kalimin e kohës.

2. Ky trik është veçanërisht i efektshëm gjatë të ftohtit ekstrem

Nëse jetoni në një vend me klimë të ftohtë, kjo hile mund t’ju ​​vijë në ndihmë. Është treguar se cilësia e gjumit mund të përmirësohet vetëm duke rregulluar temperaturën e këmbëve. Nëse keni provuar shumë gjëra për t’ju ndihmuar të mbani këmbët tuaja të ngrohta gjatë dimrit, por asnjëri prej tyre nuk ka funksionuar, specat djegës janë zgjidhja.

3. Mënyra më e lehtë si ta aplikoni specin djegës

Mënyra më e thjeshtë për të përdorur pluhur speci djegës, për të ngrohur këmbët tuaja, është të spërkatni pak në këmbë ose në çorape dhe ta përhapni në mënyrë të barabartë nëpër këmbë dhe gishtërinj. Sidoqoftë, duhet të keni kujdes që të mos përdorni shumë, ose mund të keni të nxehtë më vonë.

4. Disa rreziqe të mundshme

Megjithatë, ekzistojnë disa efekte anësore të mundshme. Pluhuri djegës mund të bëjë që çorapet e bardha të bëhen rozë dhe këmbët tuaja të bëhen të kuqe. Plus, ata do të kenë erë speci. Gjithashtu, kini kujdes që të mos përdorni shumë në fillim, ose mund të zbuloni se ju ngroh këmbët më shumë sesa pritej. Rekomandohet të rritet gradualisht derisa të gjeni sasinë e duhur për ju.


Shtuar 15.03.2021 09:52