Kjo është dieta më e mirë në botë

Shumë herë ne kërkojmë dietën më të mirë dhe më të përshtatshme për të kontrolluar peshën tonë, për të përmirësuar shëndetin tonë dhe për të fituar zakone të sakta të të ngrënit. Dietë jeni duke kërkuar për të është askush tjetër përveç dietës mesdhetare, më i miri në botë, sipas agjencisë US News & World Report, e cila çdo vit publikon listën e re e dietat më të mira të vitit.

Dieta mesdhetare, dmth dietë që përmban ushqime të shëndetshme zakonisht hahet në Mesdhe, sugjeron hahet shumë bimëve dhe ushqimeve të ulët kolesterolit, të tilla si bishtajore, arra, grurë, fruta dhe perime. Shikoni këtu se si do të humbni 5 kilogramë në një javë me dietën Dukan.

Mesdhetarja hyri në top treshen e dietave më të mira në vitin 2018, ku për herë të parë ishte në vendin e dytë, ndërsa nga viti 2019 e deri më sot zë vendin e parë!

Më poshtë do të gjeni të detajuar listat e publikuara nga agjencia.

Dietat më të mira në përgjithësi

 • Dieta mesdhetare
 • Dieta DASH
 • Fleksitar
 • Dieta e vëzhguesve të peshës
 • Dieta e Klinikës Mayo
 • Dietë me mendje
 • Dietë TLC
 • Dietë volumetrike
 • Dietë nordike
 • Dietë ornish

Dietat më të mira për humbje peshe

 • Dietë fleksitare dhe vëzhguese e peshës
 • Vegane
 • Dietë volumetrike
 • Dieta e Jenny Graig
 • Dieta e klinikës Mayo
 • Dietat më të mira komerciale
 • Dieta e vëzhguesve të peshës
 • Dieta e klinikës Mayo
 • Dieta e Jenny Graig
 • Noom
 • Dietë ushqyese

Dietat më të mira për humbje të shpejtë në peshë

 • Dieta HMR
 • Dieta e vëzhguesve të peshës
 • Dieta më e madhe e humbësit

Dietat më të mira për ushqim të shëndetshëm

 • DASH
 • Mesdhetare
 • Fleksitar
 • Dietë me mendje
 • Dietë nordike

Dietat më të lehta për t’u ndjekur

 • Mesdhetare
 • Rojet e peshes
 • Fleksitar
 • Dietë me mendje
 • DASH

Dietat më të mira për diabetin

 • Dietë fleksitare
 • Mesdhetare
 • DASH
 • Klinika Mayo
 • Dieta Vegane

Dietat më të mira për sëmundjet kardiovaskulare

 • DASH
 • Mesdhetare

Dietat më të mira vegjetariane

 • Mesdhetare
 • Fleksitar
 • Dietë nordike./abcnews.al


Shtuar 10.11.2021 15:36