Hiqni qafe dhimbjen e shpinës me 4 ushtrime të thjeshta joge

Dhimbja e shpinës dhe shiatiku janë nga dhimbjet më të zakonshme të jetës moderne. Ata zakonisht fillojnë pas ngritjes së ndonjë peshe ose ndonjë lëvizje të beftë dhe mund të na bllokojnë. Për fat të mirë, përmes pozicioneve specifike që pasojnë, ne do të jemi në gjendje të forcojmë bërthamën e muskujve, të minimizojmë dhimbjen, të ndihmojmë qarkullimin dhe të dërgojmë lëndë ushqyese të gjakut atje ku janë të nevojshme.

Këto janë disa ushtrime që janë të përshtatshme për problemet e mesit.

Aktivizoni gjoksin tuaj

Shtrihuni dhe vendosni gjunjët afër gjoksit. Ky është një nga ushtrimet më të zakonshme Pilates, pasi shërben për qarkullimin më të mirë të gjakut. Përhapni gjunjët drejt në trup dhe sillini përsëri afër gjoksit tuaj. Bëni 10 përsëritje dhe merrni frymë mirë.

Aktivizoni vithet

Shtrihuni në anën e djathtë të trupit tuaj. Me 10 përsëritje filloni të bëni zgjatime të këmbës suaj. Pastaj, bëni zgjatjen e këmbës tjetër, të shtrirë në anën e majtë të trupit. Mos harroni frymëmarrjet tuaja.

Aktivizoni shtyllën kurrizore

Shtrihuni me belin drejt në dysheme, gjunjët të përkulur dhe krahët të zgjatur. Filloni të ngrini legenin tuaj, duke mbajtur barkun të ngushtë. Përsëriteni për 10 herë, duke nxjerrë frymën ndërsa ngrini legenin.

Aktivizoni shpinën

Merrni pozicionin e shpinës dhe shtrijeni krahët dhe këmbët tuaja shumë mirë. Me frymëmarrje të mira dhe disa përsëritje do të shmangni dhimbjet e mesit./albeu.com


Shtuar 12.05.2021 11:25