5 shenja që tregojnë se keni tension të lartë

Presioni i lartë i gjakut njihet edhe si “vrasësi i heshtur” sepse zakonisht nuk ka simptoma. Por nëse nuk trajtohet mund të shkaktojë sulm në zemër, sëmundje të veshkave dhe goditje në tru.

Shpesh, pasi simptomat e hipertensionit imitojnë sëmundje të tjera, ato bëhen të vështira për t’u diagnostikuar. Por ka ende disa shenja paralajmëruese që nuk duhet t’i injoroni.

1. Gjaku nga hunda

Një ndryshim spontan i presionit të gjakut mund të shkaktojë gjakderdhje nga hunda. Nëse përjetoni gjakderdhje nga hunda shumë shpesh, mund të jetë një shenjë paralajmëruese e presionit të lartë të gjakut, prandaj kërkoni menjëherë ndihmë mjekësore.

2. Dhimbje koke

Dhimbjet e kokës mund të ndodhin për arsye të ndryshme, por ato janë gjithashtu një shenjë paralajmëruese e presionit të lartë të gjakut.

3. Marramendje

Nëse mendoni se dhoma po rrotullohet rreth jush pa asnjë arsye, shkoni për një ekzaminim mjekësor. Sigurohuni që nuk është hipertension.

4. Probleme me përqendrimin

Nëse vëreni se keni probleme me përqendrimin ose harroni gjërat shumë shpesh, mund të jetë një shenjë e presionit të lartë të gjakut.

5. Ënjtje

Nëse keni presion të lartë të gjakut, këmbët tuaja mund të fryhen. Nëse hasni në këtë situatë, shkoni për një kontroll./albeu.com


Shtuar 4.09.2021 14:23