Qëndrimi 10 minuta me femrat e bukura mund të shkaktojë diabet për meshkujt

Zbulimet e fundit kanë befasuar të gjithë.

Shpenzimi i pesë minutave me një femër atraktive që është shumë e bukur i rritë nivelet e kortizolit(hormoni trupor i stresit), sipas një studimi nga Universiteti i Valencias.

Efektet janë edhe më të mëdha nëse meshkujt besojnë se femra pranë tyre është “jashtë ligës së tyre” .

Kortizoli prodhohet nga trupi nën stresin fizik apo psikologjik, dhe është i ndërlidhur me sëmundjet e zemrës.

Por, duhet thënë se kortizoli mund të ketë efekte pozitive në doza të vogla, duke e përmirësuar mirëqenien.

Sidoqoftë, nivelet e larta kronike të kortizolit mund ta keqësojnë gjendjen e sëmundjeve të ndryshme, si atyre të diabetit, hipertensionit, impotencës etj.

Pra, keni kujdes kur para vetës keni një femër të bukur.