Lëngu i karrotës, efekti i jashtëzakonshëm që ka në shëndetin e njeriut

Lëngu i karotës njihet tashmë prej 400 vitesh, por popullaritet të veçantë ka fituar vetëm në shekullin njëzet. Po përse ka ndodhur kjo?

Është zbuluar qe ai pastron mëlçinë. Lëngu i karotes pastron organizmin në mënyrë efektive nga ndotjet. Organizmi pastrohet aq intensivisht nga ndotjet që janë nxjerrë jo vetëm me anë të jashtëqitjes dhe urinës por edhe nga poret e lëkurës. Këto ndotje të shkrira përmbajnë pigmentin e verdhë ose portokalli, prandaj lëkura nganjëherë zverdhet. Kjo vetëm dëshmon rreth një proçes tepër intensiv të mëlçive.

Shëron kancerin, lidh radikalet e lira, shëron efektivisht formimet (tumore) të reja.

stabilizon tretjen dhe metabolizmin,

ndihmon të shërohesh nga sëmundjet e ndryshme të lëkurës – p.sh. në rastin e pranisë së shume forunkujve (puçrrave në lëkurë), pezmatimin të lëkurës etj.,

nxjerrë jashtë gurët e tëmthi,

pastron gjakun,

forcon zemrën dhe sistemin e qarkullimit të gjakut

forcon organizmin, sidomos në rastin e ftohjes. Nëse keni rrufë, pikoni ne hundë lëng karote 3-4 herë në ditë.

Lëngu i karotës ndihmon në raste e lodhjes,

shton oreksin,

Forcon dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve,

përmirëson shikimin,

Të çliron nga stresi, këshillohet në rastet e depresionit,

Përdoret edhe për të shëruar shterpësinë (papjellori)

Përdorimi:

Sipas shëndetit individual të personit, ai mund të përdor lëngun e karotës nga 0,5 deri në 3-4 litra në ditë.

Vini re! Nëse pini për ditë gjysmë litër lëng karote, organizmi juaj do të marrë një sasi të mjaftueshme të kalciumit. Nuk këshillohet të teproni me lëngun e karotës, sepse në rastin e mbidozimit të karotinës zverdhet lëkura./albeu.com


Shtuar 25.08.2022 17:16