Do të shkatërrohen, mjeti i kuzhinës që nuk duhet të vendosni në pjatalarëse

Padyshim që lavastovilja është një nga aparatet elektrike që na lehtëson jetën e përditshme në kuzhinë.

Megjithatë, kjo nuk përfshin të gjitha enët e kuzhinës për larje. Ka disa që madje mund të shkatërrohen. Edhe një prej tyre është thika!

Por cila është arsyeja që nuk duhet t’i vendosni kurrë në pjatalarëse? Temperaturat e larta të kombinuara me lagështinë mund të dëmtojnë dorezën dhe tehun e thikës, veçanërisht nëse është prej çeliku të karbonit, pasi ndryshket më lehtë.

Thikat preken edhe nga kërcitjet gjatë larjes, ku lëshohen avionë uji që mund të lëvizin një thikë që nuk është ngjitur mirë dhe si pasojë mund të godasë një enë tjetër.

Përveç kësaj, detergjenti me kalimin e kohës zbardh thikat dhe tehet bëhen më pak të mprehta.


Shtuar 10.01.2022 14:48