Zelensky: Siguria e Ukrainës do të jetë e garantuar për dekada

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky ka lavdëruar Dhomën e Përfaqësuesve të SHBA-së për miratimin e një pakete ndihme prej 40 miliardë dollarësh për Ukrainën, duke thënë se ndihma do të kontribuojë shpejt në mbrojtjen e Ukrainës.

Paketa duhet të miratohet nga Senati amerikan përpara se të nënshkruhet nga presidenti Joe Biden. Ajo ka mbështetje të fortë dypartiake nga ligjvënësit amerikanë.

Zelensky tha se fondet do të ofrojnë armë, municion dhe mbështetje për hetimin e krimeve të luftës… si dhe mbështetje për punën diplomatike dhe më shumë.

Përveç kësaj, Zelensky falënderoi gjithashtu Presidentin Biden për nënshkrimin e legjislacionit “hua-qira” që lejon që pajisjet të dërgohen shpejt në Ukrainë, me kusht që ato të zëvendësohen ose rimbursohen më vonë.

“Ne do të kemi akses në armë, municione dhe pajisje moderne dhe nuk kemi nevojë të kërkojmë opsione për të paguar për të gjitha,” tha ai.

Sistemi u përdor për herë të parë në Luftën e Dytë Botërore për të përmirësuar ndihmën e SHBA për aleatët e saj që luftonin Gjermaninë naziste, përfshirë Bashkimin Sovjetik./albeu.com