WhatsApp bllokon llogaritë e dy milion indianëve

WhatsApp ka njoftuar bllokimin e mbi 2 milion llogarive në Indi, në maj dhe qershor, për shkelje të rregullave.

95% e këtyre përdoruesve u është bllokuar llogaria për shkelje të kufijve të numrit të herëve që mund të përcillen mesazhet në Indi.

Dorëzimet u bënë nga WhatsApp në raportin e parë mujor të pajtueshmërisë nën rregullat e reja të diskutueshme të Indisë për IT.

India është tregu më i madh i WhatsApp me rreth 400 milion përdorues.

Shërbimi i mesazheve në pronësi të Facebook tha se “fokusi i tij kryesor” ka qenë parandalimi i llogarive në Indi nga dërgimi i mesazheve të dëmshme ose të padëshiruara.

Përveç përgjigjes ndaj ankesave të përdoruesve, WhatsApp tha se vendosi mjetet e veta për të parandaluar abuzimet në platformë./albeu.com

Shtuar 16.07.2021 09:37

Tags: ,