Turqia ofron ndihmë pasi zyrat e medias në Gaza u shkatërruan nga sulmet izraelite

Agjencia mediale e financuar nga shteti, Andalou, ka ofruar të lejojë Associated Press dhe Al Jazeera të përdorin zyrat e saj në Gaza pasi një bllok kullë që strehonte kompanitë mediatike u shkatërrua në një sulm ajror izraelit.

Në një deklaratë, menaxheri i përgjithshëm i Andalou, Serdar Karagoz tha: “Meqenëse ky konflikt i fundit është përshkallëzuar gjatë javës së kaluar, ekziston një model i dukshëm i shënjestrimit të gazetarëve që po kryejnë detyrat e tyre profesionale në mënyrë që të bllokojnë mbulimin e situatës në terren”

Izraeli, i cili u dha okupatorëve një orë për të lënë ndërtesën para grevës të shtunën, thotë se ai gjithashtu priti një zyrë palestineze të inteligjencës “terroriste” dhe se ishte një “shënjestër krejtësisht e ligjshme”./albeu.com

Shtuar 17.05.2021 11:05