Të porsalindurit luftojnë për mbijetesë në Afganistan

Një vit pas sundimit të talebanëve, numri i vdekjeve dhe aborteve të porsalindurve në një provincë, Badakhshan, është pothuajse dyfishuar, thonë mjekët vendas.

Financimi i huaj që financoi kujdesin shëndetësor publik të Afganistanit u ngri në gusht të vitit të kaluar.

Korrespondentja e BBC Yogita Limaye ka kaluar kohë në repartet e maternitetit atje, duke dëshmuar vuajtjet e padurueshme të grave që nuk kanë akses në lehtësimin e dhimbjeve, të detyruara të ndajnë shtretërit dhe mungesën akute të mjekëve.

Ndër të gjitha këto, disa foshnje po i mposhtin shanset dhe po mbijetojnë, por tragjikisht shumë jo./albeu.com