Studimi: Doza e tretë e vaksinës Pfizer është 95.6% efektive

Doza përforcuese  e vaksinës Pfizer/BioNTech është 95.6% efektive kundër formave simptomatike të Covid-19, sipas një prove klinike të fazës 3 të kryer nga të dyja kompanitë dhe rezultatet u dhanë sot në domenin publik.

Studimi klinik i Fazës 3, i cili përfshiu 10,000 njerëz mbi moshën 16 vjeç, tregoi efikasitet relativ prej 95.6% dhe një profil të favorshëm sigurie, sipas një deklarate të dy kompanive, në të cilën thuhej se gjykimi i përforcuesit doza e vaksinës së tyre u dha gjatë një periudhe gjatë së cilës lloji mbizotërues i koronavirusit ishte Delta.

Mosha mesatare e pjesëmarrësve ishte 53 vjeç – 55.5% e tyre ishin midis 16 dhe 55 vjeç dhe 23.3% e tyre ishin 65 vjeç ose më të vjetër.

Të dy kompanitë shtuan se do të dorëzojnë rezultatet e detajuara të rishikimit të tyre nga kolegët tek Administrata e Ushqimit dhe Barnave e SHBA (FDA), Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) dhe agjenci të tjera rregullatore sa më shpejt të jetë e mundur.

Rregullatorët amerikanë dhe evropianë kanë miratuar tashmë një dozë të tretë të vaksinës Pfizer / BioNTech dhe Moderna Inc për pacientët me sistem imunitar të dobët, të cilët mund të kenë më pak mbrojtje se regjimi me dy doza./albeu.com

 

 

 

” Këto rezultate demonstrojnë edhe një herë dobinë e dozave përforcuese në përpjekjet tona për të mbrojtur popullatën nga kjo sëmundje,” tha CEO i Pfizer, Albert Burla në një deklaratë.

 


Shtuar 21.10.2021 15:38