Si mund ta shpëtoni martesën tuaj duke fletur 90 minuta më herët se partneri

Disa çifte kanë zbuluar se përfitojnë nga gjumi në shtretër të ndryshëm – por me sa duket ndarja e një farë kohe mund të jetë çelësi për një marrëdhënie më të shëndetshme. Hulumtimi i kryer nga kompania britanike e dyshekëve Dream zbuloi se në më shumë se gjysmën e ditëve të javës, të anketuarit raportuan se kishin gjumë të shqetësuar ose të dobët.

Ekspertët studiuan më shumë se 15,000 njerëz dhe zbuluan se më shumë se një e katërta e pjesëmarrësve (27%) pranuan se flenë më mirë kur flenë vetëm dhe 8% menduan të vendosnin shtretër të veçantë për të bërë një gjumë më të mirë të natës. Më shumë se gjysma e pjesëmarrësve zbuluan se gërhitja e partnerit të tyre është gjëja më e bezdisshme kur ata ndajnë një shtrat. Sipas ekspertit të gjumit të kompanisë, mungesa e gjumit dhe stresi kanë një ndikim serioz në çiftet dhe jetën e tyre në shtëpi.

“Njerëzit mund të jenë më të prirur ndaj debateve kur janë të lodhur ose të stresuar, sepse lodhja dhe stresi mund të ndikojnë në aftësinë e dikujt për të kontrolluar emocionet e tyre dhe për t’iu përgjigjur situatave me qetësi dhe racionale”, tha Sammy Margo, Ekspert i gjumit nga Dreams. “Për më tepër, lodhja mund të çojë në keqkomunikim ose keqkuptime, të cilat gjithashtu mund të kontribuojnë në zënka.”

Megjithatë, nuk ka nevojë për panik. Nëse keni probleme me gjumin për shkak të partnerit, ka një zgjidhje: shkoni në shtrat rreth 90 minuta para ose pas partnerit tuaj. Margo tha se 90 minuta është “koha optimale” midis rënies në shtrat dhe arritjes së një faze të gjumit të thellë përpara se partneri të jetë pranë jush.

“Në këtë mënyrë, ju ende merrni përfitimet e intimitetit të ndarjes së një shtrati me partnerin tuaj, pa zhgënjimin e vështirësisë për të fjetur pranë tyre”, tha ajo, duke shtuar: “Plus, të qenit i hapur për këtë tregon se kujdeseni për partnerin tuaj dhe nevojat e tyre, nuk është një shenjë se marrëdhënia juaj po kalon nëpër probleme”, raporton New York Post.

Studimet tregojnë se kur një partner ka një çrregullim gjumi, mund të ndikojë negativisht tek tjetri që fle pranë tij. Për shembull, partnerët priren të zgjohen kur njëri prej tyre ka pagjumësi. Në mënyrë të ngjashme, kur partnerët flenë në kohë të ndryshme , këto preferenca të ndryshme mund të ndikojnë negativisht në gjumin e të dyve.


Shtuar 9.06.2023 17:28

Tags: ,