Shqiptarët po “ja mbathin”, vendi ynë i pari në listën e vendeve azilkërkuese në Francë

Shqipëria u rendit e para në listë për sa i përket numrit të azilkërkuesve në Francë.

Ajo la pas 12 vende të tjera, të cilat po ashtu kishin një numër të lartë azilkërkuesish në Francë.

Lista u publikua nga OFPRA.

Në listë vendet e  publikuara mund të konsiderohen si vende të sigurta të origjinës, në lidhje me garancitë e mbrojtjes që autoritetet e këtyre vendeve ofrojnë kundër persekutimit dhe keqtrajtimit si dhe sanksionet që në rast të një shkelje e provuar e të drejtave individuale, ato përcaktohen nga Bordi i Drejtorëve të OFPRA .

“Franca është një nga vendet më të mira për të kërkuar azil në Evropë pas Gjermanisë, e cila pret të marrë vetëm 200,000 kërkesa për azil ne vit”,– thuhet në një deklaratë të drejtorit të OFPRA.

Lista e vendeve:

Republika e Shqipërisë

Republika e Armenisë

Bosnjë dhe Hercegovinë

Republika e Kepit të Verdës

Gjeorgjia

Republika e Indisë

Maqedonia e Veriut

Republika e Mauritius

Republika e Moldavisë

Republika e Mongolisë

Republika e Malit të Zi

Republika e Serbisë

Republika e Kosovës/albeu.com/