“Shkrihet” grupi kriminal në Greqi, fjalori i koduar që përdornin për të shpërndarë kanabisin shqiptar

Dhjetë persona kanë rënë në prangat e policisë greke për trafikimin e sasive të mëdha të lëndëve narkotike.

Ata ishin pjesë e një grupi të mirëstrukturuar kriminal që tregtonin kokainë, heroinë dhe kanabis.

Kontrollet u zhvilluan në mbi 18 banesa të ndryshme si shtëpi e dyqane, ku u gjend sasia e madhe e drogës.

Kriminelët morën të gjitha masat e nevojshme për të shmangur vërejtjen duke përdorur aplikacione speciale për të shmangur përgjimin e telefonit.

Në fakt, sipas informacioneve të siguruara nga CNN, ata përdornin kode në komunikimet mes njëri-tjetrit, duke krijuar një fjalor të veçantë.

“Lule”, “patriot”, “jeshile”, “fshat”, “bukë”, “shqiptare”, “tërfil”, “skunk”, “holandez”, “spanjoll”, “jeshile me gëzof”, përmenden për kanabisin.

“E bardhë”, “qumësht”, “borë”, “bojë e bardhë”, “e bardhë”, “natë”, “vajzë”, “e ëmbël”, “miell”,i referohen kokainës.

“Gjysma”, “e tërë”, “20”, “50”, i referohen sasisë së drogës ose madhësisë së paketimit,

“Letra”, “letra premtimi”, “dokumente”, i referohen shumave monetare

“Bomba”, “kokë e mirë”, “e këndshme për syrin”, “ngjyra e bukur”, i
referohen “cilësisë” së mirë të ilaçit,

“Guri”, i referohet “cilësisë” së mirë të drogës së kokainës,

“Magazina”, i referohet zonave të ruajtjes së drogës.

Megjithatë ende nuk janë zbuluar emrat e personave të përfshirë në rrjetin kriminal, e as roli i tyre në grupin që shiste drogë në disa nga zonat e vendit./albeu.com