“Serbia duhet ta njohë Kosovën“

Ministri i Punëve të Jashtme të Gjermanisë, Heiko Maas në lidhje me një marrëveshje përfundimtare mes Kosovës dhe Serbisë, tha se njohja e Kosovës nga Serbia është një nga elemente e zgjidhjes.

Ai, tha se në dialog duhet të ketë kompromise.

“Njohja e Kosovës do të jetë një nga elementet e zgjidhjes, përndryshe nuk do të realizohet. Duhet të ketë kompromise. Nuk dua të vë vija të kuqe, por e di që për rrethana historike do të jetë e vështirë dhe nuk dua ta ngarkoj procesin më teje. Dëshirojë që në fund të dialogut të ketë zgjidhje”, u shpreh ai.

Ai, gjithashtu tha se në takimin me presidenten e Kosovës, Vjosa Osmani ka dëgjuar kërkesat e qytetarëve të Kosovës në lidhje me dialogun me Serbinë dhe se të njëjtat do t’i përcjell tek i ngarkuarin e Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi, Mirosllav Lajçak.

“Unë kam fiksuar mbështetjen të pakusht për dialogun dhe normalizimin mes Kosovës dhe Serbisë. Kam dëgjuar temat që janë të rëndësishme për qytetarët në Kosovë dhe do t’i marrë me vete dhe këto t’ia përcjell Lajçak. BE mund të jap kontribut që këto çështje të zgjidhen”, u shpreh ai.


Shtuar 22.04.2021 18:27