Sa shpesh duhet t’i ndërroni peshqirët e banjës?

A e keni menduar ndonjëherë sesa herë duhet të ndërrohen peshqirët që keni në banjë?

Nëse nuk e dini, jeni duke lexuar artikullin e duhur.

Peshqiri me një të përdorur, mbushet me baktere, qeliza të vdekura të lëkurës dhe molekula të sekretimit të trupit, duke krijuar kushtet ideale për mbijetesën dhe rritjen e kërpudhave, baktereve dhe viruseve.

Kjo është arsyeja pse peshqirin duhet ta ndërroni një ose dy herë në jave. Por, nëse jeni sëmurë, duhet patjetër çdo ditë./albeu.com


Shtuar 29.06.2021 18:48

Tags: