Riparoni mjetet, DPSHTRR nxjerr pamjet e makinave që nuk kalojnë kolaudimin (FOTO LAJM)

Kontrolli Teknik prej vitit 2021 ka kaluar nën administrimin e DPSHTRR-ës, duke sjellë dhe një ashpërsim të masave për ato parregullsi që dikur faleshin ose këshilloheshin nga SGS.

Këto parregullsi të rënda, disa prej tyre edhe në sistem drejtimi të mjetit, në goma, disa me rrezik për pasagjerët, për shikimin apo sistemin e dritave, për ambientin, për të tretët, shumica shkak për rrezik për mjetet e tjera në qarkullim apo për aksidente me pasoja, të gjitha për neglizhencë, pakujdesi gjatë mirëmbajtjes së mjetit.

Për të gjitha pikat e lartëpërmendura do të mbahet përgjegjësi nga poseduesi i mjetit.

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimit të Transportit Rrugor ju bën thirrje: Riparoni mjetet rrugore në afatet ligjore!

DPSHTRR, Policia Rrugore dhe Task Forca e Transportit Rrugor – MIE, do të jenë pengesë e pakalueshme për këto raste, deri në ndalimin përfundimtar të qarkullimit dhe masa të rënda për poseduesit e këtyre mjeteve nëse konstatohen në këtë gjendje në qarkullim.

Shtuar 15.06.2021 18:17