Rast i pazakontë! Nëna e vaksinuar lind foshnjen e saj me trupa anti-covid

Një rast i pazakontë ka ndodhur në jug të Floridës ku një grua ka sjellë në jetë foshnjen e saj me trupa anti-COVID-19.

Dy mjekë pediatër pretenduan se foshnja e gjinisë femër, ka lindur me anti-trupa që të mbrojnë nga koronavirusi.

Doktorët i publikuan gjetjet në një artikull në revistë shkencore, që pritet që ti nënshtrohet të tjera rishikimeve.

Mjekët Paul Gilbert dhe Chad Rudnick thanë se nëna, një punëtore e kujdesit shëndetësor në vijën e parë, mori dozën e saj të parë të vaksinës Moderna në janar, në javën e 36 shtatzënë.

Studiuesit analizuan gjakun nga kërthiza e kërthizës së fëmijës dhe zbuluan praninë e antitrupave. “Kësisoj, ka një potencial mbrojtjeje dhe rrezik të ulët të infektimit nga Sars-CoV-2, si pasojë e vaksinimit të nënës”, thuhet në artikull. /albeu.com/

 


Shtuar 17.03.2021 16:12