Pse njerëzit përkulen djathtas kur puthin partnerin

A përkuleni majtas apo djathtas kur jeni duke puthur? Epo, nëse anoni majtas ju jeni në pakicë sipas shkencëtarëve.

Një studim nga një ekip ndërkombëtar i psikologëve dhe neuroshkencëtarëve sugjeron se njerëzit janë të prirur të favorizojnë animin në të djathtë ndërsa puthin një partner romantik.

Duke u bazuar në kërkimet e mëparshme mbi të njëjtën temë, një punim akademik i botuar në revistën Scientific Reports, është studimi i parë në botë që tregon se marrësit e puthjeve kanë një tendencë të përputhen me drejtimin e prirjes së kokës së partnerëve të tyre.

Ekipi hulumtues ftoi 48 çifte që të putheshin privatisht në shtëpitë e tyre dhe pasi u puthën atyre iu kërkua të shkonin në dhoma të ndryshme, të hapnin një zarf dhe më pas të raportonin për aspekte të ndryshme të puthjes pavarësisht nga secili partner. Rezultatet e tyre treguan një paragjykim për të kthyer kokat në të djathtë kur putheshin si për iniciuesin ashtu edhe për marrësin e puthjes, dhe gjithashtu se meshkujt kishin rreth 15 herë më shumë gjasa se femrat të nisnin puthjen.

Mbi dy të tretat e iniciatorëve të puthjeve dhe marrësve të puthjeve kthyen kokën në të djathtë. Është interesante se të qenit djathtas ose majtas parashikonte drejtimin e prirjes së kokës tek iniciatorët e puthjes, por jo tek marrësit e puthjes. Kur pasqyronin lëvizjet e kokës së njëri-tjetrit me kërkesën për një puthje, si iniciatorët e puthjes ashtu edhe marrësit e puthjes raportuan se ndiheshin fizikisht të pakëndshëm duke u puthur në atë mënyrë.


Shtuar 5.05.2023 15:36