Princ Andrew humb titujt ushtarakë dhe patronazhet, nuk do të quhet më HRH

Titujt ushtarakë të Dukës së Jorkut dhe patronazhet mbretërore i janë kthyer Mbretëreshës, ka njoftuar Pallati Buckingham.

Princi Andrew gjithashtu do të ndalojë përdorimin e titullit “Lartësisë së Tij Mbretërore” (HRH) në cilësinë zyrtare, shtoi një burim mbretëror.

Rolet e dukës do të shpërndahen mes anëtarëve të familjes mbretërore.

Ky vendim vjen pasi ai përballet me një çështje civile në SHBA mbi pretendimet se ka sulmuar seksualisht një grua kur ajo ishte 17 vjeç, të cilën ai e ka mohuar vazhdimisht.


Shtuar 13.01.2022 18:25