“Masakër në Farkë dhe Lundër”, Arian Çani bën denoncimin e fortë

Gazetari Arian Çani është shprehur se dy fshatra rreth Tiranës, Lundra dhe Farka, po i nënshtrohen një masakre mjedisore.

Sipas tij, aty po shkojnë një pafundësi më kamionë me inerte të cilat po zbrazen atje.

Çani iu drejtua Ramës nga emisioni i tij për të gjetur një zgjidhje për këtë problem, pasi sipas tij, as vetë banorët nuk po reagojnë, ndërkohë që duhet të bënin një peticion.

“Kamiona pa fund në mes të fshatrave e shkatërruan… Harrova ti thosha atij kryeministrit që kisha në studio Ramës, dy a tre javë përpara s’e mbaj mend tani, ti thosha : “o vëlla vur dorë sepse ai është sulltani, ai e zgjidh këtë punë ai me një telefoni mbyll. Dmth gjithë rreth e rrotull Tiranës nëpër fshatra, por sidmos tek kjo zonë e bukur që është Lundra, nga Lundra.. që vazhdon për në Farkë, gjithë rruga juaj që keni shtëpinë atje, ngaqë unë i shof me sytë e mi se vrapoj e ndjej, është një torture, sepse kamiona me dhe që lëshojnë…, mirë që është dhe sipër dhe rrëzohet rrugës dhe që mbush rrugët, baltë e paparë, po ato janë dhe kamiona të vjetër plak të mëdhenj, kamiona të vjetër që nxjerrin një blozë nga marmita… është një torture. Ej! U shkatërruan fshatrat vëlla dhe askush nuk reagon!. Thash me vete far ëest luftë me kaubosjat. Askush nuk thotë nje llaf vëlla!. Katunarët e shkretë që dalin atje fshatarët që janë bashkëfshatarët e mi se unë atje jetoj vetë, i them si ka mundësi që s’reagoni mo vëlla duhet të shkoni, duhet të bëni një gjë një pedicion të mblidheni. Nuk mblidhet asnjë njeri fshatarët, janë të ndarë secili shef oborrin e vet dhe gjynah sepse u prish u shkatërrua gjithë natyra ….U shkatërruan fshatrat për hir të ca njerëzve që duan të ndërtojnë. Dhe askush nuk flet”, tha Çani./albeu.com/


Shtuar 31.10.2021 21:40