Ky është qyteti më i shtrenjtë në botë për të jetuar

Tel Avivi është emëruar si qyteti më i shtrenjtë në botë për të jetuar, pasi inflacioni në rritje dhe problemet e zinxhirit të furnizimit i rrisin çmimet globalisht.

Qyteti izraelit doli në krye për herë të parë në një sondazh nga Economist Intelligence Unit (EIU), duke u ngjitur nga vendi i pestë vitin e kaluar dhe duke e zbritur Parisin në vendin e dytë së bashku me Singaporin.

Damasku, në Sirinë e shkatërruar nga lufta, ruajti vendin e tij si më i liri në botë./albeu.com