Kushtet e reja: Nga plani i vaksinimit tek tamponët, si të udhëtoni drejt Greqisë

Deri më sot, të gjitha organizatat globale të transportit, si dhe të gjitha shoqatat detare, u kanë kërkuar me forcë qeverive të tyre të konsiderojnë detarët si një grup me rrezik të lartë, të cilët duhet të vaksinohen sa më shpejt.

Mediat greke shkruajnë se qeveria do të fillojë nga marinarët bregdetarë dhe do t’i përfshijë ata në “paketën” e turizmit.

Ditën e djeshme Ministri i Transportit dhe Politikës Ishullore Giannis Plakiotakis ka komunikuar me Akis Skercos Zëvendës Ministër , ku folën për këtë çështje. Detarët në transportin detar dhe turizmin detar numërohet se janë rreth 10 mijë.

“Deri më 15 maj, kur është shënuar fillimi i sezonit turistik, ne besojmë se marinarët do të jenë vaksinuar,” thanë qarqet qeveritare.

Sa i përket nëse duhet të vaksinohen dhe pasagjerët: “Ajo thjesht erdhi në vëmendjen tonë atëherë. Protokollet do të jenë gati nga mesi i Prillit. Ndoshta konvikti është bërë duke pasur një provë të shpejtë, vetë-test, ne do ta shohim. Jemi në diskutime me specialistët e sëmundjeve infektive”.

Kapitenët Panagiotis Tsakos dhe Nikos Tsakos kanë ndërmarrë iniciativa për të vaksinuar marinarët.

 


Shtuar 24.03.2021 17:01