“Kemi edhe dëshmorë”, 30-vjetori i krijimit të RENEA-s, flet Gledis Nano: Ky repart ka mbrojtur mijëra qytetarë nga keqbërësit (VIDEO)

Momentalisht po mbahet ceremonia e 30 vjetorit të krijimit repartit RENEA në Policinë e Shtetit.

Para pak minutash ka mbajtur fjalën e tij drejtori i përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Gledis Nano, I cili ka falenderuar Renean për punën e bërë dhe sipas tij, falë tyre janë shpëtuar shumë jetë njerëzish.

“Sot në 30 vjetorin e krijimit të repartit RENEA është obligim për ta mbështetur këtë repart special që ka shkallë të lartë rreziku. Është krijuar në 1991 në varësinë e ministrisë së brendshme dhe pastaj që kalo nën varësinë e Policisë së Shtetit. Ky repart ka dhënë ndër vite rezultat në eliminimin e bandave, pengmarrje dhe ngjarje të tjera të rënda. Kemi pasur edhe humbje jete 5 punonjës të cilët janë shpallur dëshmorë të atdheut. Akti heroik të këtij reparti janë përballur me keqbërësit për të mbrojtur qytetarët shqiptarë.

Në bën më krenar pasi në operacione janë shpëtuar mijëra dhe qindra jetë njerëzore në fatkeqësi natyrore dhe ngjarje të ndryshme. RENEA është pajsur me mjete modern dhe bashkëkohore. RENEA ka për qëllim për të qenë në shërbim të shqiptarëve duke mbrojtur jetën e tyre. Më lejoni që në emër të tyre të shpreh falenderimet për qeverinë, ministrin e Brendshëm dhe element të tjerë ndërkombëtarë. Jemi të motivuar dhe të angazhuar për të përballuar me sukses për të krijuar një ambient sa më të sigurt në vend”, tha Gledis Nano./albeu.com/


Shtuar 12.11.2021 10:27