Kapsula e Space X kthehet në Tokë, sfidat e astronautëve nga mbjellja e specave te mbajtja e pelenave

Katër astronautë  mbërritën në brigjet e Floridës me kapslën e tyre SpaceX Crew Dragon, duke mbyllur qëndrimin e tyre gjashtëmujor në hapësirë.

Udhëtimi i tyre për në Tokë filloi të hënën pas orës 14:00 me kapsualën e cila kishte mbetur e lidhur me Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës, që kur mbërriti me ekuipazhin në prill.

Mbërritja në Tokë ndodhi rreth orës 22:30 të hënën.

Gjatë qëndrimit të tyre në hapësirë, astronautët Kimbrough, McArthur, Pesquet dhe Hoshide mbikëqyrën eksperimente të shumta shkencore dhe madje testuan rrijen e specave në hapësirë.

Ata gjithashtu kryen shëtitje hapësinore dhe duruan disa sfida rrëqethëse, si p.sh. duke punuar në dështimin e një moduli të ri rus që u ngjit në ISS dhe u rrëzua për një kohë të shkurtër është jashtë pozicionit.

Para se të ktheheshin në shtëpi u përballën dhe me një sfidë të fundit. Tualeti në bordin e kapsualës Space X u prish dhe ata u detyruan të mbanin pelena për të rritur./albeu.com


Shtuar 9.11.2021 09:20