Maqedonia e Veriut shpall sot krizën në sektorin energjitik

Ditën e sotme, sipas njoftimeve, pritet që qeveria e Maqedonisë së Veriut të shpallë gjendjen e krizës në sektorin energjitik.

Kujtojmë se javë e kaluar, ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, njoftoi se do t’i propozojë qeverisë të shpallë gjendje krize në sektorin energjetik.

“Do të shpallet gjendje krize në sektorin energjetik, me të vetmin qëllim që të mund të injektohen mjete buxhetore, drejtpërdrejt në kompanitë energjetike në vend duke përfshirë këtu elektranat e Maqedonisë dhe MEPSO-në për të rritë likuiditetin e tyre.

Vec është publikuar urdhëresa, gjatë ditës së nesërme dhe të premten do të kemi takime me anëtarët e komisionit të cilët janë paraparë në kuadër të urdhëresës për shpalljen e gjendjes së krizës, dhe unë si ministër i Ekonomisë, në seancën e parë të Qeverisë, e cila parashihet të jetë ditën e martë, do t’i propozojë Qeverisë që të shpallim këtë gjendje krize”, tha Bekteshi.

Shpallja e krizës energjitike është kërkuar edhe nga bashkësitë afaristë, më herë./albeu.com

 


Shtuar 9.11.2021 09:25