Inteligjenca britanike: Deri në 60 mijë ushtarë rusë janë vrarë në Ukrainë

Inteligjenca britanike ka vlerësuar se nga 40,000 deri në 60,000 forca ruse kanë vdekur që nga fillimi i luftës.

Kjo është hera e parë në muaj që Britania e Madhe jep një vlerësim të numrit të forcave ruse të vrarë, pasi tha në shtator se rreth 25,000 trupa kishin vdekur.

Shifra përfshin si Ministrinë Ruse të Mbrojtjes ashtu edhe forcat kontraktore ushtarake private.

Ministria e Mbrojtjes e Britanisë tha se rreth 175,000 deri në 200,000 forca ruse ishin vrarë ose plagosur në total.

“Shkalla e viktimave ruse është rritur ndjeshëm që nga shtatori 2022 kur u imponua mobilizimi i pjesshëm”, thuhet në përditësimin e fundit.

Shifrat përfaqësojnë një raport të lartë të ushtarëve të vrarë krahasuar me ata të plagosur, tha Ministria e Mbrojtjes, duke fajësuar sigurimin jashtëzakonisht të parëndësishëm mjekësor në pjesën më të madhe të forcës.

Ministria shtoi se grupi ushtarak privat Wagner ka dërguar një numër të madh të dënuarish në Ukrainë dhe këta ndoshta kanë përjetuar një shkallë viktimash deri në 50%. /albeu.com


Shtuar 17.02.2023 10:10