Google gjurmon këdo, ja çfarë duhet të bëni që të parandaloni këtë gjë

Gjurmimi është i pashmangshëm kur përdorni internetin, por ka mënyra për të mbajtur disa nga të dhënat tuaja nën kontroll.

Duke qenë se të gjithë jemi pak më të ndërgjegjshëm për atë që ndajmë këto ditë, kjo ka detyruar pëlqyesit e Google të jenë më të hapur për atë që bën dhe çfarë nuk di.

Historia e vendndodhjes supozohet të jetë e çaktivizuar si parazgjedhje, por disa gjëra të tjera mund të mblidhen.

Është një ide e mirë të kontrolloni gjithsesi dhe mënyra më e mirë për ta bërë këtë është përmes zonës së aktivitetit të Google.

Si të kontrolloj aktivitetin tim në Google

Në fakt, gjurmimi synon ta bëjë jetën në internet më të lehtë duke ditur se çfarë ju pëlqen dhe çfarë nuk ju pëlqen.

Por jo të gjithë janë të kënaqur me të, natyrisht.

Fatmirësisht mund të hyni në aktivitetin tuaj të Google nga një kompjuter duke vizituar këtë faqe interneti: myactivity.google.com.

Nga këtu, do të shihni tre opsione: aktivitetin në ueb dhe aplikacione, historikun e vendndodhjes dhe historikun e YouTube.

Poshtë secilës do të shihni një kuti me shënime.

Ju mund t’i çaktivizoni këto nëse dëshironi që Google të mos gjurmojë se çfarë jeni duke bërë.

Zgjedhja e tyre do t’ju ofrojë gjithashtu më shumë informacion rreth asaj që bën Google.

Për shembull, nën aktivitetin e uebit dhe të aplikacioneve thotë Google “ruan aktivitetin tuaj në sajtet dhe aplikacionet e Google, duke përfshirë informacionin e lidhur si vendndodhjen, për t’ju dhënë kërkime më të shpejta, rekomandime më të mira dhe përvoja më të personalizuara në Hartat, “Kërko” dhe shërbime të tjera të Google”.

Mund të shihni dhe fshini çdo aktivitet nga aplikacionet dhe shërbimet përkatëse poshtë tij, si Chrome dhe Google Play.

Madje ka nën-cilësime, kështu që ju zgjidhni të lejoni disa gjurmime ndërsa bllokoni të tjerët./ h.ll/albeu.com


Shtuar 25.12.2021 22:06