Danimarka do t’i japë Ukrainës transportues të blinduar “Piranha III”

Danimarka së shpejti do t’i dorëzojë Forcave të Armatosura të Ukrainës transportuesit e blinduar të personelit “Piranha III” dhe mortajat e rënda M10.

Lajmin e bën të ditur botimi danez Olfi, i specializuar në tema ushtarake.

Sipas burimit, Ukraina do të marrë 25 transportues të blinduar të personelit në versionin 8×8.

Piranha janë transportues të blinduar personeli me rrota, të zhvilluara nga kompania zvicerane MOWAG.

Të gjitha makinat e serisë “Piranha” mund të notojnë dhe janë të pajisura me dy helika.

Ato mund të përdoren për të shkatërruar tanke, si dhe një sistem raketash antitank vetëlëvizës.

Përveç kësaj, Danimarka do të dhurojë 50 transportues të blinduar të personelit të gjurmuar M113 dhe mortaja të rënda M10 për Forcat e Armatosura të Ukrainës së bashku me mijëra predha mortajash për ta.

Forcat e Armatosura Daneze raportuan se automjetet që do të shkojnë në Ukrainë kanë motorë të fuqishëm, pajisje të reja dhe blinde të përforcuara.