Cili është kuptimi i flamurit që mbuloi arkivolin e Princ Philip

Ka nisur pak minuta më parë ceremonia e varrimit të Princ Philip i cili humbi jetën të premten e kaluar në moshën 99 vjeçare.

Flamuri i Dukës së Edinburgut është i ndarë në 4 seksione. Në pjesën e sipërme të majtë tre luanë simbolizojnë origjinën nga Danimarka, pranë kryqit të bardhë në një sfond blu është simboli i origjinës së tij greke, në pjesën e poshtme të majtë vija e bardhë dhe e zezë janë emblema e Mountbatten dhe në të djathtën e poshtme një kështjellë me tre kulla, simboli i Edinburgut.

Gjatë ceremonisë janë ndjekur disa dëshira të lëna nga ai vetë, siç ishte makina Land Rover e cila mbante arkivolin me trupin e tij, ku ai punoi 16 vjet për ta modifikuar atë.

Ajo që bie në sy është flamuri i tij personal, shpata dhe kapelja që mbante si oficer në Marinën Mbretërore.


Shtuar 17.04.2021 17:57