Publikohet lista e plotë e fituesve “Bafta 2021”

Ceremonia e çmimeve “Bafta” këtë vit u prezantuan nga Dermot O’Leary, Clara Amfo dhe Edith Bowman.

Treshja organizuan një ceremoni të shpërndarë gjatë dy netëve në 10 dhe 11 prill me të gjithë të nominuarit që pranuan çmimet e tyre virtualisht për shkak të pandemisë Covid.

Sipas burimeve të BBC shfaqja e parë ishte planifikuar fillimisht të fillonte në 8 pasdite, por më pas ata morën një vendim për të shtyrë transmetimin për një orë.

Lista zyrtare e fituesve:

*WINNER* ROCKS

Lucy Pardee

CALM WITH HORSES

Shaheen Baig

JUDAS AND THE BLACK MESSIAH

Alexa L. Fogel

MINARI

Julia Kim

PROMISING YOUNG WOMAN

Lindsay Graham Ahanonu, Mary Vernieu

Projektimi i kostumeve

*WINNER*  MA RAINEY’S BLACK BOTTOM

Ann Roth

AMMONITE

Michael O’Connor

THE DIG

Alice Babidge

EMMA

Alexandra Byrne

MANK

Trish Summerville

“Makijazh & flokët”

*WINNER* MA RAINEY’S BLACK BOTTOM

Matiki Anoff, Larry M. Cherry, Sergio Lopez-Rivera, Mia Neal

THE DIG

Jenny Shircore

HILLBILLY ELEGY

Patricia Dehaney, Eryn Krueger Mekash, Matthew Mungle

MANK

Kimberley Spiteri, Gigi Williams

PINOCCHIO

Mark Coulier

Dizajni i projektimit

*WINNER* MANK

Donald Graham Burt, Jan Pascale

THE DIG

Maria Djurkovic, Tatiana Macdonald

THE FATHER

Peter Francis, Cathy Featherstone

NEWS OF THE WORLD

David Crank, Elizabeth Keenan

REBECCA

Sarah Greenwood, Katie Spencer

Zërimi

*WINNER* SOUND OF METAL

Jaime Baksht, Nicolas Becker, Phillip Bladh, Carlos Cortés, Michelle Couttolenc

GREYHOUND

Beau Borders, Christian P. Minkler, Michael Minkler, Warren Shaw, David Wyman

NEWS OF THE WORLD

Michael Fentum, William Miller, Mike Prestwood Smith, John Pritchett, Oliver Tarney

NOMADLAND

Sergio Diaz, Zach Seivers, M. Wolf Snyder

SOUL

Coya Elliott, Ren Klyce, David Parker

Efektet vizuale

*WINNER* TENET

Scott Fisher, Andrew Jackson, Andrew Lockley

GREYHOUND

Pete Bebb, Nathan McGuinness, Sebastian von Overheidt

THE MIDNIGHT SKY

Matt Kasmir, Chris Lawrence, David Watkins

MULAN

Sean Faden, Steve Ingram, Anders Langlands, Seth Maury

THE ONE AND ONLY IVAN

Santiago Colomo Martinez, Nick Davis, Greg Fisher

Film i shkurtër britanez

*WINNER* THE PRESENT

Farah Nabulsi

EYELASH

Jesse Lewis-Reece, Ike Newman

LIZARD

Akinola Davies, Rachel Dargavel, Wale Davies

LUCKY BREAK

John Addis, Rami Sarras Pantoja

MISS CURVY

Ghada Eldemellawy

Film i shkurtër britanez/animacion

*WINNER* THE OWL AND THE PUSSYCAT

Mole Hill, Laura Duncalf

THE FIRE NEXT TIME

Renaldho Pelle, Yanling Wang, Kerry Jade Kolbe

THE SONG OF A LOST BOY

Daniel Quirke, Jamie MacDonald, Brid Arnstein


Shtuar 12.04.2021 11:12