Pse nuk u quajt Princ Filipi mbret?

Princi Philip nuk mund të merrte kurrë titullin Mbret, megjithëse ai ishte i martuar me Mbretëreshën Elizabeth.

Në mënyrë që të martohej me të, Princit Philip iu desh të humbte titujt që mbante si pasardhës i familjeve mbretërore të Greqisë dhe Danimarkës, për të marrë titullin e Dukës së Edinburgut, duke e ditur se ai kurrë nuk do të bëhej mbret.

Titulli i mbretit ishte superior ndaj mbretëreshës, gjë që nuk lejohet, pasi që Philip-i u martua me një anëtar të familjes mbretërore, por nuk lindi aty, sipas BBC.

Sipas sistemit të vjetër patriarkal, mbreti i kalon mbretëreshat, që do të thotë se Philip-i do të ishte në një pozitë më të lartë se mbretëresha, diçka që protokolli nuk e lejonte kur martohesh me një anëtar të familjes mbretërore

Më 22 shkurt 1957 , Pallati lëshoi ​​një deklaratë për këtë çështje. Mbretëresha njoftoi se po i jep titullin Princ i Mbretërisë së Bashkuar Lartmadhërisë së Tij Mbretërore Dukës së Edinburgut.


Shtuar 11.04.2021 13:41

Tags: ,