Kinezët po e rindërtojnë Titanikun origjinal, do të përdoret për atraksion turistik

Një kopje e anijes më të famshme në botë – Titanik – është duke u ndërtuar aktualisht në provincën kineze të Sichuan.

Kopja është duke u ndërtuar për një park zbavitës.

Projekti jo vetëm që gllabëron një shumë të madhe parash, por edhe mijëra e mijëra tonë çelik.

Në prill të vitit 1912, anija e pasagjerëve RMS Titanic përplasi një ajsberg dhe u mbyt në det.

Mbetjet kanë qenë të shtrira në fund të oqeanit në një thellësi prej gati 4,000 metrash për më shumë se njëqind vjet. Magjepsja për anijen mbetet e pandërprerë.

Një kopje masive e anijes detare të mbytur aktualisht është duke u ndërtuar në provincën kineze të Sichuan, në jug-perëndim të vendit.

Puna e parë filloi në 2016 – fotografitë aktuale nga kantieri i ndërtimit tregojnë se sa larg është mega projekti.

Kopja do të jetë saktësisht e njëjtë me madhësinë origjinale: 269,06 metra e gjatë dhe 28,19 metra e gjerë.

Sipas agjencisë së lajmeve “AFP”, rreth 23,000 tonë çelik do të kërkohen për ndërtimin.

Projekti gjithashtu pritet të kushtojë rreth një miliard juan – ekuivalenti i pothuajse 127 milionë euro.

Do të jetë pjesa qendrore e një parku tematik të quajtur Romandisea.

Anija duhet të ofrojë të njëjtat pajisje luksoze si modeli i saj – duke përfshirë sallat e banketeve, teatrot, platformat e shikimit dhe një pishinë.

Sapo anija të jetë gati, të ftuarit do të jenë në gjendje të kalojnë natën në të. Sidoqoftë, ende nuk ka pasur një datë të hapjes.

 


Shtuar 18.05.2021 18:59

Tags: ,