Gjendet në Britani të Madhe fosili më i madh ujor

Fosili më i madh ndonjëherë i një zvarraniku është gjetur në Britaninë e Madhe, respektivisht në Rutland Water.

Ai ka gjatësi rreth 30 metra dhe është i vjetër 180 milionë vjet, bëjnë të ditur arkeologët. Zvarraniku i quajtur Ichthyosaurs ishte ujor, me dhëmbë dhe sy të mëdhenj.

“Pavarësisht nga fosilet e shumta të gjetura në Britani, është mbresëlënëse të thuhet se skeleti më i madh i Ichthyosaurs u gjet këtu”, deklaruar paleontologia Dean Lomax.

Palaeontologists spent 14 days excavating the discovery before it was removed in August

Doktori Dean Lomax, ekspert botëror për ichthyosaurët, i cili kaloi 14 ditë duke gërmuar fosilin, e konsideroi atë si “një nga gjetjet më të mëdha në historinë paleontologjike britanike”.

Sipas DailyMail, ichthyosaurët, të cilët ishin zvarranikë detarë, u shfaqën për herë të parë rreth 250 milionë vite më parë dhe u zhdukën 90 milionë vite më parë, duke ndryshuar në madhësi nga një deri në më shumë se 25 metra në gjatësi. Ata ngjajnë me delfinët në formën e përgjithshme të trupit.


Shtuar 10.01.2022 20:14