Ajsbergu më i madh në botë ndahet nga Antarktida

Një ajsberg, dy herë më i madh se ishulli Stewart është shkëputur nga Antarktida në Detin Weddell, duke u bërë deti më i madh në botë, tha Agjencia Evropiane e Hapësirës.

Sipërfaqja e ajsbergut është 4320sq km, dhe masat 175 km me 25 km.

 

 

Ajsbergu i quajtur A-76 u zbulua së pari nga Sondazhi Britanik i Antarktikut dhe u konfirmua nga Qendra Kombëtare e Akullit e SHBA.

Shkencëtarët presin që ajsbergu të prishet dhe pjesët e tij të rrethojnë Antarktidën për vite ose dekada në vend që të zhvendosen drejt veriut në korsitë e transportit.

Shtuar 20.05.2021 21:41