Bilancet e fundit me Covid-19 në Maqedoni, ulen ndeshëm shifrat vdekjeve

Nga 4 045 të testuar në Maqedoninë e Veriut gjatë 24 orëve të fundit janë raportuar edhe 1 129 raste të reja me virusin korona, 1 152 persona kanë fituar betejën me virusin kurse jetën e kanë humbur gjithsej 27 persona.

Në Shkup ndëruan jetë 12 pacientë (60, 65, 66, 66, 69, 73, 74, 77, 78, 78, 79 dhe 82v) me Kovid-19, Manastir (60, 66 dhe 79v), Ohër (58, 66 dhe 77v), Kumanovë (59 dhe 75v), Tetovë (54 dhe 68v), Prilep (86v), Veles (56v), Gostivar (76v), Strumicë (73v) dhe një pacient në Kërçovë (63).

Rastet e reja:

 • Shkup – 458,
 • Manastir – 96,
 • Kumanovë – 82,
 • Prilep – 54,
 • Veles – 47,
 • Tetovë – 44,
 • Kavadarci – 36,
 • Gostivar – 33,
 • Shtip – 32,
 • Koçan – 28,
 • Kërçovë – 27,
 • Ohër – 25,
 • Strumicë – 22,
 • Vallandova – 18,
 • Negotinë 17
 • Gjevgjeli – 17,
 • Struga – 15,
 • Radovish – 13,
 • Resnjë – 10,
 • Berovë 7
 • Probishtip – 7,
 • Sveti Nikolla 6
 • Kriva Pallanka, 6
 • Delçevo 6
 • Vinica – 6,
 • Demir Kapija, 3
 • Demir Hisar 3
 • Kratova – 3,
 • Krusheva, 2
 • Bogdanci 2
 • Pehçeva – 2,
 • Makedonska Kamenica 1
 • Dojran – 1

Pacientët e shëruar:

 • Shkup – 574,
 • Kumanovë – 69,
 • Veles – 67,
 • Manastir – 64,
 • Prilep – 60,
 • Tetovë – 45,
 • Kavadarci – 38,
 • Shtip – 35,
 • Strumicë – 30,
 • Gostivar – 27,
 • Koçan – 16,
 • Negotinë 15
 • Gjevgjeli – 15,
 • Radovish – 12,
 • Resnjë – 11,
 • Kërçovë 10
 • Probishtip – 10,
 • Kriva Pallanka 8
 • Vinica – 8,
 • Berovë – 7,
 • Demir Kapija – 6,
 • Dibër 4
 • Vallandovë – 4,
 • Sveti Nikolla – 3,
 • Ohër, 2
 • Dellçevë, 2
 • Bogdanci , 2
 • Demir Hisar, 2
 • Pehçeva 2
 • Dojran – 2,
 • Kratova 1
 • Makedonski Brod – 1

Rastet aktive:

Shkup 63788, aktiv 9196
Kumanovë 7749, aktiv 1222
Prilep 7686, aktiv 1026
Tetovë 6751, aktiv 663
Manastir 5424, aktiv 1234
Veles 5057, aktiv 775
Gostivar 4894, aktiv 500
Kavadarci 4880, aktiv 587
Shtip 4611, aktiv 449
Ohri 4575, aktiv 770
Strumica 3657, aktive 518
Struga 2823, aktiv 242
Koçani 2501, aktiv 300
Kërçovë 2261, aktiv 296
Negotinë 2075, aktiv 269
Gjevgjeli 2051, aktiv 372
Sveti Nikolla 1381, aktiv 132
Kriva Pallanka 1149, aktiv 88
Resnjë 1145, aktiv 232
Radovish 1013, aktiv 144
Berova 946, aktiv 103
Dellçeva 901, aktive 86
Dibër 890, aktiv 55
Probishtipi 741, aktiv 65
Vinica 697, aktiv 100
Vallandova 605, aktiv 97
Krushevë 451, aktive 117
Bogdanci 448, aktiv 69
Demir Kapija 389, aktiv 54
Demir Hisar 350, aktiv 50
Kratova 346, aktiv 24
Makedonski Brod 337, aktiv 41
Pehçeva 243, aktive 20
Makedonska Kamenica 217, aktiv 8
Dojran 130, aktiv 23

Ndryshe, deri tani në vend janë testuar gjithsej 674.378 persona për Kovid-19 ndërsa numri i atyre që kanë rezultuar pozitiv nga fillimi i pandemisë është 143.162 prej të cilëve 118.946 janë shëruar, 4.289 kanë ndërruar jetë ndërsa aktualisht ka 19.927 raste aktive.


Shtuar 13.04.2021 17:26