Beko prezanton pajisje ekologjike për një planet të shëndetshëm

Beko, marka kryesore e pajisjeve shtëpiake në Evropë, beson se njerëzit dhe planeti janë të ndërlidhur. Për të rritur ndërgjegjësimin për misionin e qëndrueshmërisë së Beko, marka zhvilloi një shfaqje virtuale të pajisjeve të saj ekologjike, sot me CEO e Arçelik, Hakan Bulgurlu, CMO -Zeynep Yalım Uzun dhe CCO- Ragıp Balcıoğlu dhe me një të ftuar special nga Këshilli Botëror i Biznesit për Zhvillimin e Qëndrueshëm, Brendan Edgerton, Drejtor i Circular Economy.

Në fillim, Beko tregoi për një studim të kryer në të gjithë Evropën mbi qëndrimet dhe shqetësimet e njerëzve në lidhje me të jetuarit duke mbrojtur planetin dhe zbuloi shtatë produkte të qëndrueshme* duke përfshirë një makinë larëse/tharëse, furrë, tharëse rrobash, frigorifer, makineri kafeje ekspres dhe lavastovilje për të ndihmuar konsumatorët të zvogëlojnë ndikimin e tyre në mjedis. Studimi, i cili u bë i ditur gjatë shfaqjes online të shtatë pajisjeve shtëpiake ekologjike, të Beko dëshmoi se dëmtimi i mjedisit nga njerëzit perceptohet si kërcënimi më kritik ndaj një planeti të qëndrueshëm nga të gjithë të anketuarit, ndjekur nga çështja e mbetjeve plastike, pastaj sëmundjet infektive – të cilat as nuk do të ishin pjesë e listës nëse këto pyetje do të ishin bërë dy vjet më parë. Kushtet ekstreme të motit vijnë më pas, të ndjekura nga katastrofat natyrore, kriza e burimeve natyrore, humbja e biodiversitetit, mbeturinat e ushqimit dhe së fundmi problemi i ujit.

Hakan Bulgurlu, CEO i Arçelik, kompania mëmë e Beko, tha, “Qëllimet tona për të jetuar në mbrojtje të mjedisit dhe përpjekjet tona udhëheqëse në inovacion janë dy pjesë të mëdha të së tërës. Evolucioni i tyre varet nga njëri-tjetri. Varet nga ne që të gjejmë mënyra më të mira, më të ndërgjegjshme ndaj mjedisit, për të jetuar jetët tona. Me një seri pajisjesh Beko, ekologjike, klientët tani mund të pajisin plotësisht një shtëpi që është miqësore ndaj mjedisit ”

CMO i Arçelik, Zeynep Yalım Uzun shtoi “Qëllimi i markës Beko është fuqizimi i brezave të ardhshëm për të jetuar jetë më të shëndetshme, e cila është e mundur vetëm duke jetuar duke mbrojtur mjedisin dhe duke punuar drejt një planeti më të shëndetshëm. Të gjitha veprimet tona dhe çdo produkt që ne përdorim ka një ndikim në natyrë. Pra, përtej këtij portofoli me shtatë produkte, ne jemi të etur për të adaptuar teknologjitë tona ekzistuese, për t’i bërë të gjitha pajisjet tona edhe më miqësore me mjedisin. Për Bekon, ky është vetëm fillimi.”

Në Beko, ne jemi të apasionuar pas demokratizimit të teknologjisë, duke e bërë atë të përballueshme dhe duke u siguruar që sa më shumë njerëz të jetë e mundur të kenë qasje me të. Duke e bërë qëndrueshmërinë një model biznesi dhe duke e integruar atë në gjithçka që bëjmë, ne përpiqemi të zvogëlojmë dëmtimin e mjedisit nga njerëzit përmes zhvillimit të pajisjeve shtëpiake me performancë të lartë, të qëndrueshme, të përballueshme që janë gjithashtu ekologjike”- tha CCO i Arçelik Ragip Balcıoğlu.

Produktet me materiale të ricikluara për planetin:

Makina Larëse dhe Tharëse EcoTub**
• Mbetjet plastike janë shndërruar në një lëndë të parë alternative të vlefshme
• Përafërsisht deri në 60 shishe PET të ricikluara 0,5 L janë përdorur në vaskat e makinave larëse dhe tharëse në modele të caktuara
• Mbetjet PET të ricikluara janë përdorur së bashku me plastikë dhe aditivë të tjerë pa ndonjë efekt në performancën efektive të vaskës
• Shembulli i parë në botë i këtij lloji i aplikacioneve në pajisjet shtëpiake
• Kjo metodë e re e prodhimit ekologjik ul ndjeshëm emetimet e dioksidit të karbonit.
• Që nga fillimi i këtij projekti në vitin 2017, 58 milion shishe plastike janë ricikluar duke reduktuar emetimin e CO2 me gati 2,200 tonë.

Furra EcoFiber
• Një material i qëndrueshëm nga mbeturinat e riciklueshme të rrjetës së peshkut dhe mbetjeve të fijeve industrial
• 5% mbeturina të rrjetës së ricikluar dhe 65% të mbetjeve industriale të fijeve, janë përdorur në pjesë plastike siç janë plastika e dekorimit të derës dhe mbrojtëses së xhamit.
• 50% e mbulesës së brendshme të ekranit BI Oven e bërë nga mbeturinat e fijeve industriale

Tharësja GreenDry
• Përdor plastikën e ricikluar mesatarisht në 15% të pjesëve të saj plastike, duke përfshirë edhe strehën e rezervuarit të ujit dhe mbulesën e pasme
• Në dy vitet e fundit, 2,420 ton plastikë u ricikluan për këtë arsye.

Produktet me biokompozitë për planetin

Frigoriferi BioCycle
• Komponentë të qëndrueshëm të përbërë nga plastikë me bazë bio
• Vendet e vendosjes së vezëve të përbëra nga mbeturinat e lëvozhgës së vezëve dhe bioplastikës
• Dy vendet e vendosjes së vezëve të secilit frigorifer *** përmbajnë mbetje të lëvozhgës së vezëve nga 5 vezë.
• Mbulesa e ventilatorit është 100% plastikë e bazuar në bio (33 gr) nga burime të qëndrueshme si niseshte misri ose kallam sheqeri
• Vula e derës është 25% materiale me bazë bio (vaj soje) (195 gr).
Makineria e kafesë Ekspres BioCoffee
• Zhvilluar me teknologji bio-kompozite
• Çdo Makineri Kafeje Espresso është bërë nga pesë filxhanë mbetjeje kafeje, duke zvogëluar gjurmën e karbonit me 5% në pjesët bio-kompozite
Produkte që ulin kimikatet:

Lavastovilja AutoDose
• AutoDose shpërndan sasinë e duhur të detergjentit për enët e pastra çdo herë
• Në çdo larje, deri në 28% **** më pak detergjent përdoret me Autodose për një jetë të shëndetshme në një planet të shëndetshëm

* Disponueshmëria e produktit ndryshon për treg
** Produktet aktuale të disponueshme nga Fabrika e Makinave larëse Çayırova janë 8-9-10 kg 1400-1600 rpm ËM dhe 8/5 kg & 10/6 kg ËD. Qëllimi është të zgjerohet përdorimi i PET në pajisje të tjera.
*** Numri i vendeve për vendosjen e vezëve mund të ndryshojë sipas modelit
**** Për enët e ndotura lehtë dhe përdorimin e detergjentit xhel

Por kush janë kompanitë Beko dhe Arçelik?

Arçelik është krenar që njihet si Udhëheqësi i Industrisë në Indeksin e Qëndrueshmërisë së Dow Jones (DJSI) në Kategorinë e Qëndrueshme të Familjeve në 2019 dhe 2020. Arçelik është përfshirë në indeks për të 4-tëin vit radhazi. Misioni i Arçelik është ‘Respektimi i botës, i respektuar në të gjithë botën

Rreth Beko:
Beko është marka ndërkombëtare e pajisjeve shtëpiake të Arçelik që operon në më shumë se 140 vende. Ajo ofron linja produktesh që përfshijnë pajisje të mëdha, kondicionerë dhe pajisje të vogla. Beko është marka kryesore e pavarur e pajisjeve shtëpiake në Evropë në sektorin e pajisjeve të bardha dhe marka Nr.1 më e madhe e pajisjeve shtëpiake në MB. Marka është Partneri Kryesor i FC Barcelona, partner e Ekipit të Basketbollit për Burra të Fenerbahçe dhe Sponsori Zyrtar i League of Legends (LEC).

Beko ka vite që është përqëndruar në jetesën e shëndetshme, rritjen e ndërgjegjësimit dhe zhvillimin e produkteve që e bëjnë të mundur dhe të përshtatshme jetën e shëndetshme. Tani misioni i markës është “Jeta e shëndetshme është e mundur vetëm në një planet të shëndetshëm.” Çdo veprim që bëjmë për të qenë të shëndetshëm varet edhe nga shëndeti i planetit. Beko është përkushtuar për të mbrojtur Tokën Mëmë duke dizenjuar dhe prodhuar produkte me efikasitet energjik dhe duke investuar në efikasitetin e rezervave natyrore gjatë prodhimit. Beko inkurajon konkurrentët e saj të ndjekin këtë shembull.

Për kompaninë mëmë të Beko, Arçelik:
Arçelik është krenar që njihet si Udhëheqësi i Industrisë në Dow Jones Sustainability Index (DJSI) në Kategorinë e Produkteve të qëndrueshme shtëpiake në 2019 dhe 2020. Arçelik është përfshirë në indeks për të 4-tëtin vit radhazi. Misioni i Arçelik është “Duke respektuar botën, i respektuar në të gjithë botën”.


Shtuar 25.06.2021 15:12

Tags: ,