Analiza e La Stampa: Qeverinë e Mario Draghit në Itali e përmbysi Vladimir Putin

Gazeta italiane “La Stampa” ka shkruar ditën e sotme se qeverinë e Maroi Draghit e përmbysi Vladimir Putin.

Sipas botimit të sotëm të gazetës italiane La Stampa, partia e Lidhjes ka pasur kontakte në të kaluarën me diplomatë të lartë të ambasadës ruse në Romë.

Gjithashtu thuhet se në fund të majit, Antonio Capuano, këshilltar për marrëdhëniet ndërkombëtare i sekretarit të Lidhjes, Matteo Salvini, është takuar me diplomatin e ambasadës ruse në Itali, Oleg Kostiukov.

La Stampa i referohet informacioneve dhe dokumenteve që thotë se vijnë nga shërbimet sekrete italiane dhe shton se Kostiukov, sipas këtyre informacioneve, “e pyeti Capuanon nëse Lidhja do të tërhiqte ministrat e saj nga qeveria e Mario Draghit”.

Kreu i Partisë Demokratike të qendrës së majtë të Italisë, Enrico Letta, kërkoi menjëherë të gjitha shpjegimet e nevojshme “për të konstatuar nëse Rusia rrëzoi qeverinë Draghi”.

Sekretari i Lidhjes Matteo Salvini , nga ana e tij u përgjigj se “kjo është e pakuptimtë” dhe se “është skenari i njohur imagjinar, me Putinin fashizmin, racizmin dhe nacionalizmin si elementë kryesorë”.

Së fundi, Franco Gabrielli zëvendësministër pavarësisht presidencës së qeverisë italiane, nga i cili varen shërbimet inteligjente të vendit theksoi se “çfarë përmendet në artikullin e La Stampa në lidhje me informacionet që mund të kenë si burim shërbimet e inteligjencës është sqaruar edhe në të kaluarën dhe se atyre u mungon baza”.