A shkakton AstraZeneca mpiksje gjaku? Anglia del me raport zyrtar e i jep fund dyshimeve

Shumë shtete në Europë kanë pezulluar përdorimin e vaksinës AstraZeneca e cila dyshohet të ketë lidhje me disa vdekje të ndodhura pas vaksinimit, të lidhura me mpiksjen e gjakut.

Sot rregullatori i Mbretërisë së Bashkuar, pas një rishikimi rigoroz shkencor të të gjitha të dhënave në dispozicion, tha se provat e disponueshme nuk sugjerojnë që mpiksjet e gjakut në venat (tromboembolia venoze) shkaktohen nga vaksinat AstraZeneca.

Kjo pason një rishikim të hollësishëm të rasteve të raportit, si dhe të dhënave nga pranimet në spital dhe të dhënat e mbledhura. Kjo është konfirmuar nga grupi i pavarur këshillimor i Qeverisë, Komisioni për ilaçet njerëzore, shkencëtarët dhe klinikët ekspertë të të cilit gjithashtu kanë shqyrtuar të dhënat në dispozicion.

Një rishikim i mëtejshëm, i hollësishëm në pesë raporte në Mbretërinë e Bashkuar për një lloj shumë të rrallë dhe specifik të mpiksjes së gjakut në venat cerebrale (tromboza e venës sinusale) që ndodh së bashku me trombocitet e ulura (trombocitopeni) është duke vazhduar. Kjo është raportuar në më pak se 1 në një milion njerëz të vaksinuar deri më tani në Mbretërinë e Bashkuar, e cila mund të ndodhë natyrshëm. /albeu.com/