Tetë aplikacionet që përdoruesit e Android duhet të fshijnë menjëherë

Tetë aplikacioneve që mund të jenë infektuar me virusin Joker dhe janë hequr nga Google Play po u kërkohet të fshijnë përdoruesit e Android nga celularët e tyre .

Virusi mund të vjedhë informacione të tilla si kontakte dhe mesazhe me tekst dhe të regjistrojë një përdorues në një faqe shërbimi të paguar, sipas kompanisë së sigurisë në internet Quick Heal Security Lab.

Tetë aplikacionet që konsiderohen të rrezikshme janë:

Auxiliary Message
Element Scanner
Fast Magic SMS
Free CamScanner
Go Messages
Super Message
Great SMS
Travel Wallpapers
Policia belge u ka kërkuar përdoruesve të heqin aplikacionet, duke thënë: “Paralajmërim: Virusi Joker është kthyer në Android. Ju rrezikoni një surprizë të madhe në fund të muajit në llogarinë tuaj bankare ose në kartën tuaj të kreditit “.

Virusi u zbulua për herë të parë në vitin 2017 dhe që atëherë Google Play ka hequr 1,700 aplikacione që janë infektuar me malware. Ai u rishfaq në vitin 2020 dhe u gjet në 24 aplikacione në Play Store.

Laboratori i Sigurisë Quick Heal tha që përdoruesit e smartphone mund të qëndrojnë të sigurt duke shkarkuar aplikacione nga burime të besuara dhe i nxiti ata të jenë të kujdesshëm kur klikojnë në lidhjet që marrin në mesazhe.


Shtuar 14.09.2021 09:29