Pacientit në Amerikë i mohohet transplanti i zemrës sepse nuk është vaksinuar ndaj Covid-19

Një spital amerikan ka refuzuar një pacient për një transplant zemre të paktën pjesërisht sepse ai nuk është i vaksinuar kundër Covid-19.

DJ Ferguson, 31 vjeç, ka nevojë për një zemër të re, por Brigham and Women’s Hospital në Boston e hoqi atë nga lista e tyre, tha babai i tij, David.

Ai tha se vaksina kundër Covid bie ndesh me parimet bazë të djalit të tij, ai nuk beson në të ndërsa, spitali tha se po ndiqte politikën, njofton BBC.

Brigham and Women’s Hospital i tha BBC-së në një deklaratë: “Duke pasur parasysh mungesën e organeve në dispozicion, ne bëjmë gjithçka që mundemi për të siguruar që një pacient që merr një organ të transplantuar të ketë shanset më të mëdha për të mbijetuar“.

Një zëdhënës tha se spitali kërkon “vaksinën Covid-19 dhe sjelljet e stilit të jetesës për kandidatët për transplantim për të krijuar shansin më të mirë për një operacion të suksesshëm dhe për të optimizuar mbijetesën e pacientit pas transplantimit, duke pasur parasysh se sistemi i tyre imunitar është i shtypur në mënyrë drastike“.

Deklarata e formuluar me kujdes nga spitali mund të sugjerojë që faktorë të tjerë qëndrojnë përtej statusit të pavaksinuar të pacientit për papërshtatshmërinë e tij, por ai refuzoi të diskutonte specifikat, duke përmendur privatësinë e pacientit./albeu.com

Shtuar 26.01.2022 15:22