Nëntë arsyet pse lidhjet nga shkolla e mesme janë lidhjet më të lumtura

Feja, mosha dhe vendi luajnë një rol, por kërkimet konfirmojnë një fakt të rëndësishëm, ata që martohen me të dashurit e tyre të shkollës së mesme shpesh do të kenë martesa të lumtura që janë më pak të ngarkuara nga konflikti.

Të dashurat e shkollës së mesme që presin deri në moshën 25 vjeç për t’u martuar kanë një përqindje shumë më të lartë suksesi në nivelin 10-vjeçar prej 78%. Kjo statistikë ndjek ligjin natyror që nga mesi i viteve të njëzeta truri ishte pjekur plotësisht në trurin e njohur të një të rrituri, raporton Couplestherapyinc.com.

Edhe pse marrëdhënie të tilla nuk janë më të përsosura se të tjerat, ato janë plot histori dhe angazhim dhe madje zhvillim që mund të kuptohen vetëm nga njerëzit që ranë në dashuri në adoleshencë.

Ja 9 arsyet pse të dashuruarit e shkollave të mesme kanë martesat më të mira.

Ju e dini se çfarë do të thotë çdo shprehje fytyre

Ndonjëherë ju ose partneri juaj mund të dalloni në mënyrë të përsosur se çfarë thonë shprehjet tuaja të fytyrës. Ndoshta hundët i zgjerohen kur ai është i mërzitur, ose ai mund të njohë shprehjen tuaj “Jam sëmurë, më çoni në shtëpi” kur jeni në një festë. Nuk nevojiten fjalë për të përcjellë mendimet e brendshme me njëri-tjetrin.

 

Ju keni një histori të përbashkët

Ju keni një lidhje të fortë përmes kujtimeve të përbashkëta. Ju kujtohen të gjitha momentet që keni kaluar si adoleshente. Dikujt mund t’i duken të parëndësishme këto detaje, por për ju të dy janë kujtime që ngjallin të qeshura dhe gëzim. Ju nuk keni pse t’i përshkruani njëri-tjetrit përvojat tuaja të së kaluarës, sepse i keni përjetuar së bashku.

Të gjitha vendimet e rëndësishme i merrni së bashku

Kur nisët për herë të parë të dilni në shkollë të mesme, vendimi më i madh që duhej të merrje ishte se ku ta kalonit natën e së premtes.

Me kalimin e viteve dhe duke mbledhur përvojat e jetës, së bashku keni përballur vendime të mëdha si martesa, shtatzënia, familja apo disa probleme të mëdha.

Ndërsa mund të jeni në konflikt në marrjen e disa vendimeve, së bashku keni mësuar se çfarë ju përshtatet dhe çfarë jo. Ju të dy e dini se kurrë nuk do t’ju duhet të përballeni vetëm me pasojat e vendimeve tuaja.

Ju keni mësuar për seksin së bashku

Seksi kur ishe adoleshent ishte argëtues, por dije të hasje edhe disa gracka. Ndërsa lidhja juaj u rrit dhe dashuria juaj për njëri-tjetrin u forcua më shumë, po ashtu edhe aftësia juaj në shtrat.

Së bashku, keni eksploruar sensualitetin dhe çfarë do të thotë për secilin prej jush të jesh romantik, duke ndërtuar kështu marrëdhënien tuaj dhe duke zbuluar se çfarë funksionon dhe çfarë jo.

 

Ju keni parë njëri-tjetrin duke u rritur dhe ndryshuar

Kur u takuat, ishit njerëz krejtësisht të ndryshëm. Ju ishit i ri dhe kishit pak përvojë në jetë, por pikërisht përmes tyre ndryshuan mendjet dhe kuptimi juaj për jetën në përgjithësi.

Ju keni pasur privilegjin të shikoni njëri-tjetrin duke u bërë të rritur më të mençur dhe më të vetëdijshëm.

 

Ju keni qenë bashkë më shumë sesa keni jetuar me prindërit tuaj

Ju e kuptoni se keni qenë në një marrëdhënie më gjatë se sa keni jetuar me prindërit tuaj dhe kjo ju jep një ndjenjë të pathyeshmërisë.

Ju jeni rritur së bashku dhe keni ndarë përvojat tuaja të para, gjë që ju bën të ndiheni të sigurt dhe të sigurt se keni gjithmonë njëri-tjetrin, gjë që forcon marrëdhënien tuaj.

 

Ju zbuloni marrëzitë e njëri-tjetrit

Ju e dini kur njëri prej jush gënjen ose kur humbet veten. Për shkak se i keni kaluar të gjitha bashkë, ju i dalloni lehtësisht marrëzitë dhe e ndihmoni njëri-tjetrin të kthehen në realitet.

 

Ju keni vërtetuar se familjet tuaja e kanë gabim

Prindërit tuaj mund të mos kenë shumë shpresa për marrëdhënien tuaj, por me kalimin e kohës, ata janë bindur se dashuria juaj është e sinqertë. Kjo është arsyeja pse marrëdhënia juaj me ta është bërë një pikë referimi për të cilën duhet të përpiqen çiftet e lumtura.

 

Ju mbështesni njëri-tjetrin në momente të vështira dhe të lumtura

Së bashku keni kaluar disa nga momentet më të vështira në jetë dhe ndonjëherë pothuajse e keni humbur shikimin se çfarë do të thoni për njëri-tjetrin.

Ata madje mund të jenë afër ndarjes, por ju keni gjetur forcë në të kaluarën tuaj dhe doni të rindërtoni marrëdhënien tuaj. Ju keni pasur gjithashtu fatin të jeni pranë njëri-tjetrit edhe në kohët më të mira, dhe e gjithë kjo dëshmoi se mund t’i mbijetoni të gjithave.


Shtuar 29.12.2021 20:14