Çfarë thotë shkenca për njerëzit që vonohen gjithmonë

Shkenca ka treguar se stresi është tepër i keq për shëndetin. Njerëzit të cilët janë vonë, ndihen më pak të stresuar, pa u shqetësuar me afatet, dhe përgjithësisht më të relaksuar.

Kjo mund të çojë në uljen e presionit të gjakut, në uljen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës, në përmirësimin e shëndetit kardiovaskular, dhe mundësisë më të ulët të depresionit, të cilat mund të zgjasin jetën.

Optimizmi gjithashtu mund të prodhojë produktivitet dhe sukses. Një studim midis shitësve zbuloi se optimistët shiten 88 për qind më shumë se kolegët e tyre pesimistë. Ata performuan më mirë sepse kishin një opinion më pozitiv.

Një arsye tjetër që një person mund të përfundojë vazhdimisht vonë është se ata janë thjesht të angazhuar në një aktivitet tjetër dhe të humbasin efektin e kohës.

Të qenit i apasionuar për një temë mund të përkthehet në sukses afatgjatë, që do të thotë që njerëzit e vonuar mund të kenë sukses në jetë.

Udhëheqësit e biznesit si Steve Jobs, Oprah Winfrey, Warren Buffett dhe Jeff Bezos kanë qenë duke u mbështetur në faktin se të jesh me të vërtetë i apasionuar për punën tënde është sekreti i suksesit.


Shtuar 5.04.2021 14:45