Çfarë i tërheq më shumë meshkujt dhe femrat?

Ekspertët kanë zbuluar çfarë i tërheq më shumë meshkujt dhe femrat.

Hulumtimet e kryera në Universitetin e Kolumbias kanë treguar se femrat tërhiqen më pak nga meshkujt e qeshur sesa ato që lënë përshtypjen e të qenit krenare, të fuqishme.

Kur bëhet fjalë për meshkujt, ata janë “të dobët” ndaj vajzave që duken të lumtura dhe të kënaqura me jetën e tyre.

Në këtë studim morën pjesë 1000 të anketuar, të cilët vlerësuan atraktivitetin e seksit të kundërt në bazë të qindra fotografive, të cilat shfaqnin gjendjet nga më të ndryshmet, nga lumturia te krenaria dhe arroganca.

Qëllimi i hulumtimit ishte të ekzaminohej tërheqja seksuale “në topin e parë”, kështu që pjesëmarrësve iu kërkua të tregonin se cila ishte përshtypja e tyre e parë, nëse personi në foto ishte tërheqës apo jo.

Rezultatet ishin befasuese dhe treguan një ndryshim të madh midis gjinive: gratë bien në arrogancë dhe burrat pas buzëqeshjes.


Shtuar 6.01.2022 22:21