Shkencëtarët thonë fjalën e fundit: Ibuprofen nuk sjell rrezik nëse e konsumoni për COVID-19!

Nuk ka asnjë provë se Ibuprofen mund të jetë i dëmshëm për njerëzit me koronavirus.

Shkencëtarëve në King’s College London, kanë thënë fjalën e fundit duke siguruar njerëzit të ndihen të lirë të përdorin Ibuprofenin për simptomat e COVID-19.

Dyshimet u përhapën pas deklaratës së një zyrtari francez në rrjetet sociale ku shkruante se pacientët e kuruar me Ibuprofen janë në gjendje më të rënduar se ata të kuruar me antibiotikë të tjera, raporton albeu.com.

Pas këtij reagimi, NHS tërhoqi këshillat e saj për njerëzit që të përdorin ibuprofen për t’u vetë-mjekuar në banesë dhe rekomandoi paracetamolin.

Pavarësisht se OBSH vazhdimisht ka deklaruar se ska asnjë provë konkrete se Ibuprofeni përkeqëson simptomat e COVID-19, shkencëtarët zhvilluan një studim të tërë për këto dyshime.

Pra, Ibuprofeni është i sigurt për t’u përdorur nëse keni simptoma të COVID-19, ashtu si edhe paracetamoli.

Burimi: Daily Mail


Shtuar 1.04.2020 15:57