Ismail Kadare do të nderohet me Çmimin Ndërkombëtar “Neustadt” për Letërsinë

Ambasada Amerikane në Shqipëri ka njoftuar në facebook se do të nderojë shkrimtarin Ismail Kadare me çmimin ndërkombëtar “Neustadt” për letërsinë.

Festivali Neustadt cilësohet si një nga ngjarjet më të mëdha të letërsie botërore.

“Kemi kënaqësinë të njoftojmë se shkrimtari i shquar shqiptar Ismail Kadare do të nderohet me Çmimin Ndërkombëtar Neustadt për Letërsinë të këtij viti. Si një nga ngjarjet më të mëdha të letërsisë botërore, Festivali Neustadt i Letërsisë është një festim i librave dhe kulturës ndërkombëtare, sponsorizuar nga World Literature Today dhe organizuar nga Universiteti i Oklahomës. Këtë vit, ngjarja do të zhvillohet virtualisht dhe do të jetë pa pagesë për të gjitha ata që regjistrohen. Ju ftojmë të bashkoheni me ne dhe të shohim me krenari poetin dhe novelistin më të njohur të Shqipërisë teksa nderohet për arritjet e tij. Regjistrohuni këtu https://bit.ly/3jxH7Cf dhe shikim të këndshëm të mbrëmjes gala të Festivalit Neustadt të Letërsisë!”, thuhet në njoftim.


Shtuar 5.10.2020 08:35