Ish-ministri thirrje shqiptarëve: Mos i puthni kafshët tuaja, mund t’ju infektojnë me COVID-19

Kafshët e shoqërimit mund të jenë bartëse potenciale të koronavirusit dhe kjo është e provuar.

Ish-Ministri Edmond Panariti apelon qytetarët që të ruajnë distancën sociale me to ashtu siç e ruajnë me njerëzit.

Panariti: Distancim edhe ndaj tyre ashtu siç bëjmë edhe ndaj njëri-tjetrit.Për të parandaluar infektimin! Për të mbrojtur veten dhe të tjerët.Dje vura re një grua e moshuar që po ushqente dhe përkëdhelte dy qen endacakë.

Padyshim një gjest fisnik dhe për tu admiruar! Është shumë njerëzore dhe fisnike të vazhdojmë të përkujdesemi për to!Në shtëpi dhe në rrugë!Edhe në këto kohë pandemie.Por pa i prekur, përkëdhelur, pa i puthur!

Është provuar se macet infektojnë njëra-tjetrën me koronavirus me anë të spërklave. Transmetimi i koronavirusit nga njeriu te kafsha është konstatuar në Belgjikë, nga një pronar te macja e tij.

Një tigër rezultoi pozitiv në testin COVID -19 pas kontaktit me kujdestarin e tij të infektuar me COVID por pa simptoma.Në Hong Kong dy qen rezultuan pozitiv me COVID – 19 dhe njëri vdiq (ngordhi) pas dy ditësh.Prandaj Kujdes!


Shtuar 15.04.2020 18:04